K O Ł O W R O T E K

ODPOWIEDZ
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
eka
Moderator

Re: K O Ł O W R O T E K

#121 Post autor: eka » 31 sty 2016, 16:09

hasło: chomąto

bronmus45

#122 Post autor: bronmus45 » 31 sty 2016, 16:16

eka pisze:hasło: chomąto
TOŁPYGA (ryba) - GACH - CHOMĄTO

Hasło - KOLOR

Awatar użytkownika
eka
Moderator

#123 Post autor: eka » 31 sty 2016, 16:17

Mistrzu...
:bravo:

bronmus45

#124 Post autor: bronmus45 » 31 sty 2016, 16:19

eka pisze:Mistrzu...
:bravo:
Przestań już, bo Ci dłonie spuchną...
Szukaj do ZIMNO... :vino:

Awatar użytkownika
Patka

#125 Post autor: Patka » 31 sty 2016, 16:29

A podobno można za jednym razem wpisać tylko jedno słowo, bronmus zaś podał dwa - tołpyga i gach. I raczej nie są to słowa potoczne, dobrze znane. Hasło eki również.

Słowo poprzednie - słowo moje - hasło główne -> tak to rozumiem. Dobrze czy źle?

bronmus45

#126 Post autor: bronmus45 » 31 sty 2016, 16:40

Patka pisze:A podobno można za jednym razem wpisać tylko jedno słowo, bronmus zaś podał dwa - tołpyga i gach. I raczej nie są to słowa potoczne, dobrze znane. Hasło eki również.

Słowo poprzednie - słowo moje - hasło główne -> tak to rozumiem. Dobrze czy źle?
Źle rozumujesz - a jak inaczej rozwiążesz (wygrasz) edycję tego hasła? Prześledź poprzednie odcinki, a się przekonasz...
Bo jeślibym postępował tak, jak sugerujesz - prawie nigdy nie miałbym szansy na wygraną. No, chyba że trafiłbym na gapę...

Awatar użytkownika
Patka

#127 Post autor: Patka » 31 sty 2016, 16:51

Wybacz, ale jakoś ja potrafiłam wygrać, podając od siebie tylko jedno słowo. Da się to z łatwością zrobić, jeśli słowo poprzednika pozwala i w ogóle wpadnie się na rozwiązanie. A zasady mówią:

6/ Uczestnik gry, zamykający swoim wyrazem obecną edycję, oraz wpisujący słowo tożsame z hasłem, staje się zwycięzcą edycji. Ma on prawo do podania nowego wyrazu / hasła do rozpoczęcia następnej gry.

"swoim wyrazem". Jednym.
bronmus45 pisze:Źle rozumujesz - a jak inaczej rozwiążesz (wygrasz) edycję tego hasła?
Normalnie - z jednym swoim słowem, jeśli bym na niego wpadła. A że nie wpadłam, to mogłabym podać inne słowo, a runda toczyłaby się dalej i ktoś inny by wygrał (albo ja przy następnym razie).

bronmus45

#128 Post autor: bronmus45 » 31 sty 2016, 16:58

Patka pisze:Wybacz, ale jakoś ja potrafiłam wygrać, podając od siebie tylko jedno słowo. Da się to z łatwością zrobić, jeśli słowo poprzednika pozwala i w ogóle wpadnie się na rozwiązanie. A zasady mówią:

6/ Uczestnik gry, zamykający swoim wyrazem obecną edycję, oraz wpisujący słowo tożsame z hasłem, staje się zwycięzcą edycji. Ma on prawo do podania nowego wyrazu / hasła do rozpoczęcia następnej gry.

"swoim wyrazem". Jednym.
bronmus45 pisze:Źle rozumujesz - a jak inaczej rozwiążesz (wygrasz) edycję tego hasła?
Normalnie - z jednym swoim słowem, jeśli bym na niego wpadła. A że nie wpadłam, to mogłabym podać inne słowo, a runda toczyłaby się dalej i ktoś inny by wygrał (albo ja przy następnym razie).
Nic z tych rzeczy - Twój przypadek stanowi wyjątek, podkreślający właśnie czyjeś gapiostwo. I niech ten gap (ta gapa) żałuje, że nie wpadła na takie rozwiązanie. Jeszcze raz Cię proszę - prześledź poprzednie odcinki i nie upieraj się przy swoim zdaniu. Przecież w końcu to ja jestem autorem tej zabawy i wiem, co zaproponowałem...

Powracamy do zabawy - hasło - ZIMNO

Awatar użytkownika
Patka

#129 Post autor: Patka » 31 sty 2016, 17:09

Wybacz - po raz drugi - będę się upierać. Zacytowałam nawet punkt szósty zasad wyraźnie mówiący, że uczestnik kończący rundę podaje jedno słowo (nie licząc słowa poprzednika i hasła głównego). Więc albo zmień ten punkt regulaminu, albo będę dalej się czepiać. Wasze poprzednie wygrane (nie wiem, czy wszystkie, nie chce mi się tego sprawdzać) są wygranymi na wyrost.
Nie uważam też, że gdy ktoś wygrywa jednym słowem, to jest to kwestia gapiostwa innych. Absolutnie nie. Ty tak sobie powiedziałeś, ale twój argument jest słaby.

ZIMNO - NOTES

PS Widzę, że już zmieniłeś zasady tak, by było na twoje... Niech ci będzie, jeszcze nie raz ci pokażę, że można wygrać jednym słowem. ;) Zwalanie na gapiostwo innych nic nie da.

Awatar użytkownika
eka
Moderator

#130 Post autor: eka » 31 sty 2016, 17:21

:jez:
estyma-mara-razi -zimno

ODPOWIEDZ

Wróć do „GRY I ZABAWY”