A tu... bez samobiczowania proszę. Jest dobrze. Stylizacja wysmakowana.
Romans niewspółczesny
Moderatorzy: eka, Leon Gutner
- eka
- Moderator
Re: Romans niewspółczesny
Apostazję to ja chyba celowo usunęłam z pamięci. Pamiętam tylko, że wkurzyła.
- tabakiera
Polli, ja już Ci komentowałam ten wiersz, więc wiele nie dodam.
Nie w Twoim stylu, ckliwie tak, ale rozumiem, że to stylizacja, no i poryw serca.
Skoro na konkretne zamówienie tak się postarałeś - no to szacun.
A tak na marginesie - współczesne romanse są do luftu. Dobrze, że niewspółczesny, wbrew zmianom mentalności i moralności, oparty na sprawdzonych fundamentach.
Nie w Twoim stylu, ckliwie tak, ale rozumiem, że to stylizacja, no i poryw serca.
Skoro na konkretne zamówienie tak się postarałeś - no to szacun.
A tak na marginesie - współczesne romanse są do luftu. Dobrze, że niewspółczesny, wbrew zmianom mentalności i moralności, oparty na sprawdzonych fundamentach.
- Koleś
Lejesz miód na serce moje. 
"Umysł jest jak spadochron. Nie działa, jeśli nie jest otwarty." F. Zappa
"Dopóki nie skorzystałem z internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów." S. Lem
"Dopóki nie skorzystałem z internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów." S. Lem
-
ELKA
Ja jednak jestem fanką Leona, Coobiego, uwielbiam muzykę w rymie, a tutaj niestety tego nie znajduję, u siebie zresztą też nie, dlatego przestałam pisać rymem... przy takiej doskonałości po prostu pióro wypada z dłoni.
Pozdrawiam.elka.
Pozdrawiam.elka.
-
bartosia
- Kontakt:
Koleś pisze:
Dużo patosu, bo to klasyczna, romantyczna forma miała być (coś w stylu Ujejskiego, Słowackiego). W każdym razie, adresatka była bardzo zadowolona (co było głównym celem tego tekstu) i zamówienie zostało zrealizowane pomyślnie...
Mnie sie takze podoba.
Jak to dobrze, ze sa jeszcze wsrod nas miloscnicy klasyki... Patos? Niech tam; najwazniejsza radosc chwili (przpraszam - Adresatki)
- Koleś
Dziękuję za "normalny" komentarz. No, to było dość desperackie podejście do rymów z mojej strony, ale co miałem robić, skoro Ukochana poprosiła?ELKA pisze:Ja jednak jestem fanką Leona, Coobiego, uwielbiam muzykę w rymie, a tutaj niestety tego nie znajduję, u siebie zresztą też nie, dlatego przestałam pisać rymem... przy takiej doskonałości po prostu pióro wypada z dłoni.
Pozdrawiam.elka.
Uwielbiam czytać rymowane wiersze, z pisaniem, niestety, jest dużo gorzej. Bozia poskąpiła iskry.
Bardzo mnie to cieszy. Dziękuję w imieniu swoim i Adresatki.bartosia pisze:Mnie sie takze podoba.
Jak to dobrze, ze sa jeszcze wsrod nas miloscnicy klasyki... Patos? Niech tam; najwazniejsza radosc chwili (przpraszam - Adresatki)
-
ELKA
Pisać, pisać i jeszcze raz pisać. No, bo co znaczą opinie postronnych osób,Koleś pisze:No, to było dość desperackie podejście do rymów z mojej strony, ale co miałem robić, skoro Ukochana poprosiła?
wobec blasku w oczach ukochanej osoby? Nic, zupełnie nic.
Pozdrawiam.elka.
- Liliana
Bardzo ładny romans. Każdemu życzę takich debiutów.
Pozdrawiam
Pozdrawiam
- Koleś
Dopiero teraz zobaczyłem, że jeszcze ktoś się dopisał.
Pozostaje mi tylko uniżenie podziękować za ciepłe przyjęcie tego tekstu.
Pozdrawiam.
Pozostaje mi tylko uniżenie podziękować za ciepłe przyjęcie tego tekstu.
Pozdrawiam.
- Eärendil
Jak na debiut, całkiem nieźle.
Koleś. Pozdrawiam
ten fragment najbardziej mi się podobaKoleś pisze:Tylko my tak wtuleni pod kocem
i ukryci przed światem zbolałym,
odkryjemy wszystkie te noce,
które jeszcze nas nie widziały.
"Czasem trzeba przejść przez piekło, żeby sięgnąć nieba..."