Marcinie - odpowiedź zamieszczam tu i tam)
Twoje widzenie zależności porządku i chaosu jest odmienne

zawsze chętnie przyglądam się cudzym wizjom i sposobom łączenia pojęć
to interesujące
dziękuję za wycieczkę Twoimi oczyma
Chcesz przetrwać pomiędzy chaosem i porządkiem
ja postuluję, że porządek to halucynacja wytworzona przez nasz własny interes. To co Ci sprzyja musi spełniać pewne korzystne dla ciebie parametry i ten korzystny wzór nazywamy porządkiem , zaś to co sprzyja innym bytom mniejszym i całkiem najmniejszym i gigantycznym jak galaktyki, postrzegane jest jako chaos
Chaos jest zatem pozornym nieporządkiem zaś naprawdę jedynym prawdziwym porządkiem czyli systemem warunków sprzyjającym niestronieniu różnych bytów fizycznych , chemicznych , biologicznych i duchowych
Chaos jest zatem macierzą
co więcej nie chcę TYLKO ( i az ??) przetrwać
po to wychodzę z siebie (dzięki pięknu) aby rozwijać się
przekraczać własne granice
Dziwi mnie piękno przypadku .. w moim prywatnym odczuciu przypadek rzadko działa na korzyść istot wysoko uporządkowanych
jak mutacja
boję się przypadku
nie potrafię podziwiać jego piękna , chyba że przypadkiem przypadek okaże się korzystny lub choć neutralny
to tylko garść odczuć ale właśnie to wydaje mi sie najbardziej interesujące - keidy wchodzimy w wiersz a nie pozostajemy zewnętrznymi oceniaczami pt " bardzo ładnie , . o jak mądrze, o samo życie , smutne ale prawdziwe i inne .. slogany
stać nas na więcej
na inspirację
konfrontację
zdziwienie
niezgodę
widzenie pod innym kątem
przeniesienie wyobraźnią w podobną lub inną krainę
wyartykułowanie własnej wizji
posunięcie podobnej wizji dalej
itd
jednym słowem dziękuję za coś głębszego
Dodano -- 14 wrz 2016, 23:00 --
elka
masz rację tytuł jest .. dzielny
często brakuje mi dzielności więc dziękuję za docenienie w tym przypadku wręcz heroizmu
walka mnie bowiem osobiście przeraża , upokarza, zawstydza, zasmuca ,
a także podnieca , podnosi energię i wnosi nowe poziomy uczestnictwa w świecie