klaun klown czy clown?
- teo
klaun klown czy clown?
mordą w błocie zaczynam Dzień Trupa
- nie widzę.
- ale ja widzę!
potęga stali w tym tęczu
proszę więc uprzejmie
- wolę walki, chęć do życia i colę light na wynos
współczuję
ktoś go tu postawił bez litości
a może ten pusty przyjaciel chciałby
stać na łące
chwytam za rękę biedaka
i razem krzyczymy
Radość!
Miłość!
Selektywna sprzedaż!
nurkujmy w tej pewności że gdzieś tam czuwa
tajemniczy klient <3
- życzy Pan sobie zestaw powiększony?
- właśnie taki kurwa chcę!
- nie widzę.
- ale ja widzę!
potęga stali w tym tęczu
proszę więc uprzejmie
- wolę walki, chęć do życia i colę light na wynos
współczuję
ktoś go tu postawił bez litości
a może ten pusty przyjaciel chciałby
stać na łące
chwytam za rękę biedaka
i razem krzyczymy
Radość!
Miłość!
Selektywna sprzedaż!
nurkujmy w tej pewności że gdzieś tam czuwa
tajemniczy klient <3
- życzy Pan sobie zestaw powiększony?
- właśnie taki kurwa chcę!
Mniej pracuję. Jeszcze jestem niezdrów. Dnia przybywa, obiecuję sobie wiele, skoro będzie widniej i cieplej. Chcę zapomnieć o rzeczach smutnych i bolesnych. Mam wrażliwe serce. Zwiększam rzeczy wrażliwością.
Tadeusz Makowski – Pamiętnik
- tetu
Re: klaun klown czy clown?
Muszę się zastanowić nad tym wierszem, bo przyznam szczerze, że mnie zaintrygował.
Uśmiecham się do 1w, bo w mojej ocenie wygląda na to, że jakiś koleś nieźle nawalony nie dotarł do domu, rano obudził się na cholernym kacu z twarzą w kałuży błota, a samopoczucie można porównać do trupa, to tak z żartem
a serio, każdy z nas może być takim tajemniczym klientem, obserwującym (nazwijmy to tak jak autor) "selektywną sprzedaż" ile jest w nas, ludziach z klauna, klowna czy clouna, sami powinniśmy sobie odpowiedzieć bacznie obserwując środowisko. Jakoś ten "tęcz" trochę przestarzale brzmi, pozdrawiam.

Uśmiecham się do 1w, bo w mojej ocenie wygląda na to, że jakiś koleś nieźle nawalony nie dotarł do domu, rano obudził się na cholernym kacu z twarzą w kałuży błota, a samopoczucie można porównać do trupa, to tak z żartem

- teo
Wiem, ale jest odniesienie do popkultury. No i samo zdarzenie miało religijną otoczkę, co świetnie mi pasowało.tetu pisze:Jakoś ten "tęcz" trochę przestarzale brzmi,
Kac, kac moralny, kac emocjonalny. Wybierz najciekawszetetu pisze: rano obudził się na cholernym kacu z twarzą w kałuży błota,

Dziękuję za opinię tetu

teo
Mniej pracuję. Jeszcze jestem niezdrów. Dnia przybywa, obiecuję sobie wiele, skoro będzie widniej i cieplej. Chcę zapomnieć o rzeczach smutnych i bolesnych. Mam wrażliwe serce. Zwiększam rzeczy wrażliwością.
- tetu
Otoczka religijna, powiadasz
Czyżby autor miał na myśli jakichś fanatyków?
Biorąc pod uwagę puetnę, czyli silne wkurwienie, wzburzenie, frustrację powiedziałabym, że to kac emocjonalny:) i chyba się nie mylę.
Emocje często biorą górę nad człowiekiem i nie zawsze da się zapanować. Miło było pogadać, pozdro.

Z treści wiersza nie wynika, by pod lir miał jakiekolwiek wyrzuty sumienia. Poza tym brać odpowiedzialność za ogół?πᾶν Θεός pisze:Kac, kac moralny, kac emocjonalny. Wybierz najciekawsze
Biorąc pod uwagę puetnę, czyli silne wkurwienie, wzburzenie, frustrację powiedziałabym, że to kac emocjonalny:) i chyba się nie mylę.
Emocje często biorą górę nad człowiekiem i nie zawsze da się zapanować. Miło było pogadać, pozdro.
- teo
Dzięki

A mnie się z MC-kiem skojarzyło. Szczególnie w kontekście wy...nia bez mydła braci McDonaldów przez Ray'a Krocka.
Konsumpcjonizm i bieganie, jak chomiki w karuzelkach. Płytkość, miałkość. I gniew.
Podoba mi się i to bardzo.
Konsumpcjonizm i bieganie, jak chomiki w karuzelkach. Płytkość, miałkość. I gniew.
Podoba mi się i to bardzo.
- teo
Fakt, trochę mnie makowski klaun zainspirowałStella pisze:A mnie się z MC-kiem skojarzyło

Będę szczery, że nie znam historii McDonalds. Ale film podobno warty obejrzeniaStella pisze:Szczególnie w kontekście wy...nia bez mydła braci McDonaldów przez Ray'a Krocka.

Nie wiem, czy po przyznaniu się do nie znania historii McZawału ten wiersz wciąż Ci się podoba, ale konsumpcjonizm i kondycja jednostki często do mnie wraca. I pojawia się w moich wierszach.Stella pisze:Konsumpcjonizm i bieganie, jak chomiki w karuzelkach. Płytkość, miałkość. I gniew.

DziękujęStella pisze:Podoba mi się i to bardzo.

Ciepło
teo
Cóż jak tak Ci się podoba ...to smutneπᾶν Θεός pisze:Nie wiem, czy po przyznaniu się do nie znania historii McZawału ten wiersz wciąż Ci się podoba, ale konsumpcjonizm i kondycja jednostki często do mnie wraca. I pojawia się w moich wierszach.
Stella pisze:
- teo
Smutne bo powraca, czy smutne bo uważasz, że mi się podoba?Napoleon North pisze:Cóż jak tak Ci się podoba ...to smutne
Na to odpowiedzieć powinieneś sobie sam ...πᾶν Θεός pisze:Smutne bo powraca, czy s
mutne bo uważasz, że mi się podoba?