rozmiar

Moderatorzy: eka, Leon Gutner

Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Hardy

rozmiar

#31 Post autor: Hardy » 09 sie 2017, 14:22

Gruszka pisze:
09 sie 2017, 14:03
Hardy - To cos jak przymiarka krawiecka ;) Trzeba uważać by szpilka nie wbiła się w d.... ;)
:) Oczywiście, chodzi o wyraz na cztery litery, zaczynający się na "d", będący częścią ludzkiego ciała i podatny na wbijanie szpilek?
Daj chwilę się zastanowić, sprawdzić, poszukać, przypisać do "d"... :myśli: Mam! :tan: Chodzi o "dłoń"! :ok:
PS. Fajnie się rozmawia, ale czas w wodzie rozruszać ciało, aby się nie zastało. Znikam na razie. Przeczytam później :)

Gruszka

rozmiar

#32 Post autor: Gruszka » 09 sie 2017, 15:30

Też umykam, dzięki za fajna konwersację. Poczytam raczej za dni kilka :) (Urlop i na troche w drogę) :)
Do poczytania i poklikania :)

Awatar użytkownika
skaranie boskie
Administrator

rozmiar

#33 Post autor: skaranie boskie » 09 sie 2017, 16:14

Właściwie zaczęło się od rozmiaru, a teraz dyskusja obraca się wokół kwestii światopoglądowych. Jeszcze chwila, a zaczniemy się spierać o wyższość świąt Bożego Narodzenia nad świętami Wielkiej Nocy.
Może wrócę do rozmiaru.
Ten można skomentować na trzy sposoby.
1. Małe jest piękne.
2. Duży może więcej.
3. Podobają mi się małe piersi.
A co? Jak zgrabne...

A teraz o równości płci.
Nikt nie wymaga od facetów rodzenia dzieci, bo to byłby absurd. Jednak współudział na równych prawach w ich wychowaniu, wliczając w to zarówno pranie osranych pieluch jak i spacery z dorastającą córeczką, to już chyba ma sens. Podobnie, jak to sikanie na siedząco. Nie z powodów dogmatycznych, tylko czysto praktycznych, żeby nie kapać obok muszli. Do pisuaru - naturalnie się siedząc nie da.
Wniosek:
Nie dajmy się zwariować, ale - zgodnie z przesłaniem wiersza - szanujmy się wzajemnie. Do równouprawnienia dojdziemy mimo woli.

Na koniec już posłużę się cytatem - od kawy to tylko oczy ropieją...
Proponuję :beer: :beer: :beer:
Kloszard to nie zawód...
To pasja, styl życia, realizacja marzeń z dzieciństwa.

skaranieboskie@osme-pietro.pl

Awatar użytkownika
Hardy

rozmiar

#34 Post autor: Hardy » 09 sie 2017, 19:08

skaranie boskie, ten współudział miałem i nie miałem przed tym żadnych oporów. To jest moje dziecko.
Natomiast nikt mnie nie zmusi do siadania. To już nie "równouprawnienie" tylko przegięcie w drugą stronę, przymuszające ogół. A każde przegięcie powoduje przeciwną reakcję po pewnym czasie. Jeżeli ktoś "kapie obok muszli", to niech siada.
Pzdr. :)

Awatar użytkownika
skaranie boskie
Administrator

rozmiar

#35 Post autor: skaranie boskie » 09 sie 2017, 19:48

Hardy pisze:
09 sie 2017, 19:08
Natomiast nikt mnie nie zmusi do siadania. To już nie "równouprawnienie" tylko przegięcie w drugą stronę
Ja czasem siadam, zwłaszcza, gdy ustać trudno...
głupie baby.jpg
kliknij, aby powiększyć
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Kloszard to nie zawód...
To pasja, styl życia, realizacja marzeń z dzieciństwa.

skaranieboskie@osme-pietro.pl

Awatar użytkownika
Hardy

rozmiar

#36 Post autor: Hardy » 09 sie 2017, 20:09

skaranie boskie pisze:
09 sie 2017, 19:48
Hardy pisze:
09 sie 2017, 19:08
Natomiast nikt mnie nie zmusi do siadania. To już nie "równouprawnienie" tylko przegięcie w drugą stronę
Ja czasem siadam, zwłaszcza, gdy ustać trudno...
głupie baby.jpg

kliknij, aby powiększyć
... i to jest właśnie przykład przegięcia pał... ten tego. Znaczy, że męskie siadanie powoduje jeszcze większe rozlanie ;) Nie lepiej na stojąco?

szczepantrzeszcz

rozmiar

#37 Post autor: szczepantrzeszcz » 09 sie 2017, 21:31

Rysunek mnie powalił, ale pozwolę sobie wrócić do tematów nieco mniej moczopędnych.
Hardy pisze:
09 sie 2017, 14:00
Każdy, kto ma chęć (a jest takich dużo) może wspiąć się na wolny cokół i uwiecznić siebie na cokole. Pozy i miny dowolne ;)
Kiedyś uwieczniłem sie na cokole, a raczej w miejscu cokoła, który wcześniej zajmował Koba Dżugaszwili. Piękna, złota (chociaż rosyjska) jesień, obok Wołga (mać radnaja) płynie, niebo niebieskogłębokie, jak oczy zakochanej Rosjanki, ale... to nie był dobry pomysł.

Awatar użytkownika
Hardy

rozmiar

#38 Post autor: Hardy » 09 sie 2017, 21:52

szczepantrzeszcz pisze:
09 sie 2017, 21:31
Rysunek mnie powalił, ale pozwolę sobie wrócić do tematów nieco mniej moczopędnych.
Hardy pisze:
09 sie 2017, 14:00
Każdy, kto ma chęć (a jest takich dużo) może wspiąć się na wolny cokół i uwiecznić siebie na cokole. Pozy i miny dowolne ;)
Kiedyś uwieczniłem sie na cokole, a raczej w miejscu cokoła, który wcześniej zajmował Koba Dżugaszwili. Piękna, złota (chociaż rosyjska) jesień, obok Wołga (mać radnaja) płynie, niebo niebieskogłębokie, jak oczy zakochanej Rosjanki, ale... to nie był dobry pomysł.
Taa... faktycznie, niezbyt dobry pomysł. Jeszcze byś ospowatym też został ;)
Zaraz, właściwie to o czym rozmawiamy? Aha, o rozmiarach... w nawiązaniu do rosyjskiej (jeszcze radzieckiej historii) megalomanii, kiedyś byłem przejazdem w Moskwie. Na jednym z rond był umieszczony duży obraz Loni (tego, któremu pod koniec żywota zbudowali ruchome schody do samolotu). Na cywilnej marynarce pełna gala orderowa... lewa pierś wyraźnie, o dobre 1/3 szersza. Dlaczego? Domyśl się :smoker:

Gruszka

rozmiar

#39 Post autor: Gruszka » 17 sie 2017, 8:29

Z przyjemnością odczytałam Państwa wymiane poglądów :) Miło wracać w miejsca niewyludnione :) :kwiat: :kofe:

Awatar użytkownika
Hardy

rozmiar

#40 Post autor: Hardy » 17 sie 2017, 9:26

Gruszka pisze:
17 sie 2017, 8:29
Miło wracać w miejsca niewyludnione
Znowu się zaludniają:) Też wróciłem. Przez 5 dni byłem na rajdzie rowerowym w regionie, akurat w czasie małego Armageddonu. Dwie doby bez elektryczności, wody, WC, wiadomości (telefony się rozładowały). Ja i koledzy to pikuś, gorzej , gdyż były i panie... (widoki w regionie... każdy widział w tivi, ja na żywo). Cóż, Matka Natura czasem pokazuje groźne oblicze.
Pzdr.

ODPOWIEDZ

Wróć do „TRADYCYJNE FORMY RYMOWANE”