Edward, chętnie sparodiuję jakiś wiersz wolny czy biały. Na razie napisałam o takowych wierszach i ich twórcach coś w rodzaju pamfletu, oczywiście jak to ja klasycznie i z rymami dokładnymi. Może coś tu wrzucę

Moderatorzy: eka, Leon Gutner
Wysokie loty są (podobno) bezpieczniejsze. Dotkliwe upadki przytrafiają się tym, którzy latają nisko i powoli. Kiedy lecisz wysoko, dostrzegasz więcej i (tak mówią) dostrzegasz z lepszej perspektywy. Kiedy lecisz nisko i powoli - jesteś bliżej. Dla Szczepana to równie ważne.Ulme pisze: ↑29 sie 2017, 20:37do wysokich lotów nie aspiruję
Eee tam. Tragiczne w skutkach (a na pewno bardzo niemiłe) są sytuacje, kiedy ktoś z wysokości ego spadnie na poziom własnej inteligencji. Dlatego lepiej wspinać się po skałach.Ulme pisze: ↑29 sie 2017, 20:37bo wtedy upadek może być tragiczny w skutkach
Dawaj, spróbujemy polecieć razem z Tobą.Ulme pisze: ↑29 sie 2017, 20:37Na razie napisałam o takowych wierszach i ich twórcach coś w rodzaju pamfletu, oczywiście jak to ja klasycznie i z rymami dokładnymi. Może coś tu wrzucę
Oj, nie potrafią, prawda to. I trochę szkoda.Ulme pisze: ↑21 sie 2017, 19:02Kiedy oglądam
stare fotografie
w głowie się pląta
ta natrętna myśl,
że teraz ludzie
już tak nie potrafią
w codziennym trudzie
losu splatać nić.