Edward, chętnie sparodiuję jakiś wiersz wolny czy biały. Na razie napisałam o takowych wierszach i ich twórcach coś w rodzaju pamfletu, oczywiście jak to ja klasycznie i z rymami dokładnymi. Może coś tu wrzucę
Oglądając zdjęcia
Moderatorzy: eka, Leon Gutner
-
Ulme
Oglądając zdjęcia
Nula, do wysokich lotów nie aspiruję, bo wtedy upadek może być tragiczny w skutkach
Edward, chętnie sparodiuję jakiś wiersz wolny czy biały. Na razie napisałam o takowych wierszach i ich twórcach coś w rodzaju pamfletu, oczywiście jak to ja klasycznie i z rymami dokładnymi. Może coś tu wrzucę
-
szczepantrzeszcz
Oglądając zdjęcia
Wysokie loty są (podobno) bezpieczniejsze. Dotkliwe upadki przytrafiają się tym, którzy latają nisko i powoli. Kiedy lecisz wysoko, dostrzegasz więcej i (tak mówią) dostrzegasz z lepszej perspektywy. Kiedy lecisz nisko i powoli - jesteś bliżej. Dla Szczepana to równie ważne.Ulme pisze: ↑29 sie 2017, 20:37do wysokich lotów nie aspiruję
Eee tam. Tragiczne w skutkach (a na pewno bardzo niemiłe) są sytuacje, kiedy ktoś z wysokości ego spadnie na poziom własnej inteligencji. Dlatego lepiej wspinać się po skałach.Ulme pisze: ↑29 sie 2017, 20:37bo wtedy upadek może być tragiczny w skutkach
Dawaj, spróbujemy polecieć razem z Tobą.Ulme pisze: ↑29 sie 2017, 20:37Na razie napisałam o takowych wierszach i ich twórcach coś w rodzaju pamfletu, oczywiście jak to ja klasycznie i z rymami dokładnymi. Może coś tu wrzucę
- Liliana
Oglądając zdjęcia
Oj, nie potrafią, prawda to. I trochę szkoda.Ulme pisze: ↑21 sie 2017, 19:02Kiedy oglądam
stare fotografie
w głowie się pląta
ta natrętna myśl,
że teraz ludzie
już tak nie potrafią
w codziennym trudzie
losu splatać nić.
P
ozdrawiam- tabakiera
Niestety, tekst nie jest wysokich lotów, choć z treścią nie sposób nie zgodzić się.
Mam wrażenie, że tak to umie pisać większość ludzi sięgających po pióro.
Krótkie wersy, przewidywalne rymy, bardzo prosty rytm.
Brzydko wygląda np. zawieszone na końcu wersu "a" i wysiłkowy do niego rym "lica".
Losu splatać nić - jakież to wtórne!
Mam wrażenie, że tak to umie pisać większość ludzi sięgających po pióro.
Krótkie wersy, przewidywalne rymy, bardzo prosty rytm.
Brzydko wygląda np. zawieszone na końcu wersu "a" i wysiłkowy do niego rym "lica".
Losu splatać nić - jakież to wtórne!
-
Ulme
Oglądając zdjęcia
Szczepan, już napisałam jak widziałeś...
Liliana, pozdrawiam również.
tabakiera, czekam wobec tego na wysyp prostych wierszyków niskich lotów o układzie rymów abacdbdc, chętnie poczytam, bo takie lubię.
Liliana, pozdrawiam również.
tabakiera, czekam wobec tego na wysyp prostych wierszyków niskich lotów o układzie rymów abacdbdc, chętnie poczytam, bo takie lubię.
- tabakiera
Nie wiem, czy się doczekasz - albowiem niewielu tak pisze.
Umieć nie znaczy chcieć.
Umieć nie znaczy chcieć.
- EdwardSkwarcan
Oglądając zdjęcia
W obronie napiszę, że jesteś konsekwentna i układ rymów a b a c d b d c jest zachowany. Na plus jest pamięć o wersach sześciosylabowych, dyftong i urok chwil ujętych. Na minus a na końcu wersu.
Następny wiersz będzie lepszy.
Życząc spotkań z weną pozdrawiam nocą.
Ed.

Następny wiersz będzie lepszy.
Życząc spotkań z weną pozdrawiam nocą.
Ed.
-
Ulme
Oglądając zdjęcia
Dzięki, Ed. Może i przyjdzie ta wena?
Pozdrawiam również