stare krzesła
- P.A.R.
Re: stare krzesła
tu się robi Autorce dobrze
nie pouczaj ...
nie pouczaj ...
-
P.A.R. pisze:tu się robi Autorce dobrze
nie pouczaj ...

Każdy świt jest prowokacją do nowych nadziei. Skreślić świty!
Stanisław Jerzy Lec
e_14scie@osme-pietro.pl
- P.A.R.
chwilae_14scie pisze:P.A.R. pisze:tu się robi Autorce dobrze
nie pouczaj ...
lecę po ręcznik ...
-
weź mójP.A.R. pisze:chwila
lecę po ręcznik ...
Stanisław Jerzy Lec
e_14scie@osme-pietro.pl
- P.A.R.
masz taki duży ...................... 

- Gloinnen
- Administrator
e_14scie pisze:mówią idź
zostajesz
mówią nie odchodź
idziesz
a słońce nadal przypięte promieniem
do chmury

Niechaj inny wiatr dzisiaj twe włosy rozwiewa
Niechaj na niebo inne twoje oczy patrzą
Niechaj inne twym stopom cień rzucają drzewa
Niechaj noc mnie pogodzi z jawą i rozpaczą
/B. Zadura
Niechaj inne twym stopom cień rzucają drzewa
Niechaj noc mnie pogodzi z jawą i rozpaczą
/B. Zadura
Qń, to taki figlarz trochę i myśli - owszem, krzesełko fajna rzecz, czasami niektórzy chcieliby być siodełkami u rowerów niektórych przełajowych kolarek
Trzepie, jak na torze do jazdy próbnej w warszawskiej FSO.
Myślę też sobie, nie bez Kozery Andrzeja, że krzesło, jak krzesło, ale łóżko w sypialni to mogłoby napisać wielotomową odyseję zmęczonych sprężyn, gdyby oczywiście było takie
Łóżko Które Pisze
, bo o qniach to słyszałem
Przywiązanie do rzeczy, to druga natura człowieka, która właśnie w sprzętach szuka swoich powierników i milczących świadków samotnego życia.
Krzesła nie mają lekkiego życia, bo nieraz przyjdzie im bez maski użerać się z podłym siarkowodorem i tylko krzesła wiedzą ile ich to kosztuje
Są krzesła, które muszą czasami dwie osoby pomieścić i nie mogą się te cztery nogi nadziwić, bo w pewnym momencie jest tych nóg osiem i wszystkie wiją się, jak Laokoon w splotach wężów, chociaż wiadomo, że chodzi tylko o jednego węża
Krzesła, jak Atlas dźwigają ludzkie problemy i tę część ciała w której na ogół te problemy zamieszkują
Dopiero w nocy odpoczywają, zastanawiając się skąd takie dwa zmysłowe zagłębienia na czółku
A słońce przypięte pinezką do nieba oznacza dla krzesła kolejną dźwigaczkę. To trochę niesprawiedliwe, że krzesło ma cztery nogi i nawet nie może się podrapać w... głowę.
Ładny sentymentalny zapis, w którym krzesło jawi się nieco więcej niż stojak do podtrzymywania d...y.
Tam gnieżdżą się myśli, które chronią się przed światłem dziennym.

Myślę też sobie, nie bez Kozery Andrzeja, że krzesło, jak krzesło, ale łóżko w sypialni to mogłoby napisać wielotomową odyseję zmęczonych sprężyn, gdyby oczywiście było takie
Łóżko Które Pisze

Przywiązanie do rzeczy, to druga natura człowieka, która właśnie w sprzętach szuka swoich powierników i milczących świadków samotnego życia.
Krzesła nie mają lekkiego życia, bo nieraz przyjdzie im bez maski użerać się z podłym siarkowodorem i tylko krzesła wiedzą ile ich to kosztuje

Krzesła, jak Atlas dźwigają ludzkie problemy i tę część ciała w której na ogół te problemy zamieszkują

A słońce przypięte pinezką do nieba oznacza dla krzesła kolejną dźwigaczkę. To trochę niesprawiedliwe, że krzesło ma cztery nogi i nawet nie może się podrapać w... głowę.
Ładny sentymentalny zapis, w którym krzesło jawi się nieco więcej niż stojak do podtrzymywania d...y.
Tam gnieżdżą się myśli, które chronią się przed światłem dziennym.

jestem częścią pewnej siły, która wciąż pragnie złego, a wciąż dobro tworzy...
Mefistofeles... Goethe, Faust, cz. I, Pracownia
Mefistofeles... Goethe, Faust, cz. I, Pracownia
-
Witaj,
to dobry, skończony wiersz. A "...słońce nadal przypięte promieniem do chmury..." to coś wspaniałego.
Spróbowałem dodać obraz. Tekst jak to tekst - wielka nadmiarowość sensów. A fota - super konkret.
I to się zderza.
Dla jasności: nie lubię takich fot - są zbyt nachalne, oczywiste, lecz tu może się stopi z tekstem. Jeśli nie - trudno.
Popatrz do "Grafik".
Adam miniawka
to dobry, skończony wiersz. A "...słońce nadal przypięte promieniem do chmury..." to coś wspaniałego.
Spróbowałem dodać obraz. Tekst jak to tekst - wielka nadmiarowość sensów. A fota - super konkret.
I to się zderza.
Dla jasności: nie lubię takich fot - są zbyt nachalne, oczywiste, lecz tu może się stopi z tekstem. Jeśli nie - trudno.
Popatrz do "Grafik".
Adam miniawka
Nałóg zwany Nadrealizmem to nieumiarkowane i namiętne stosowanie narkotyku jakim jest obraz. Luis Aragon
-
dziękuję Qniowi, za obszerny i lotny komentarz 
dzięki Adamie

patrzyłam i się uśmiechnęłamminiawka pisze:Witaj,
I to się zderza.
Popatrz do "Grafik".
Adam miniawka
dzięki Adamie
Stanisław Jerzy Lec
e_14scie@osme-pietro.pl