Aldona Latosik pisze:Miladora napisała, że uważam się za gwiazdę polskiej poezji.
Prostuję:
Miladora pisze:skoro na innych portalach jesteś uznaną Gwiazdą Polskiej Poezji,
Dobrze jest czytać ze zrozumieniem, Aldonko.
Aldona Latosik pisze:wiersze, które ukazały się w Antologiach, były wybrane nie przez jedną osobę a przez jury składające się z 3-ch poetów profesjonalnych, a na tym portalu, komentarzami zostały wdeptane w ziemię.
Po pierwsze śmiem wątpić, czy byli to profesjonaliści, skoro wiersze, które tu umieszczasz, ocenili tak wysoko pomimo ich licznych błędów. W takim układzie wolę nie myśleć, jak wyglądały wiersze odrzucone.
Po drugie - nikt nie wdeptuje tutaj Twoich wierszy w ziemię.
Jeżeli nie zdajesz sobie sprawy, na czym polega konstruktywna krytyka i mylisz ją z prymitywną chęcią "wdeptywania w ziemię" cudzych utworów, to naprawdę wszelka dalsza dyskusja mija się z celem.
Aldona Latosik pisze:Jeszcze nadmienię, że ostatnio brałam udział w 2-ch konkursach, gdzie zdobyłam I i III miejsce.
Aldonko - błędnie pojmujesz pewne rzeczy. My oceniamy publikowane przez Ciebie wiersze, a nie Twoje dokonania pozaportalowe. Zwycięstwo w konkursie nie jest poza tym żadnym miernikiem podnoszącym wartość tego, co nam prezentujesz.
Skoro więc poddajesz naszej ocenie wiersze niedopracowane i z licznymi błędami, nie możesz liczyć na to, że wpadniemy w zachwyt, przymykając oczy na ich słabą jakość.
Aldona Latosik pisze:Moje pozdrowienia nie są żadną demnstracją, ale jeśli twierdzicie, że źle piszę, to jakie mam prawo oceniać innych i dawać wskazówki, sama ich nie znając
Nie znasz, bo nie zamierzasz się ich nauczyć. Poza tym wiele razy otrzymywałaś ode mnie dokładne wyjaśnienia, co, gdzie, jak i dlaczego poprawiać. W dodatku z sensownymi sugestiami zmian.
Częściowo z nich korzystałaś, gdy chodziło o drobiazgi, ale resztę, typu pracy nad rytmem i logiką, puszczałaś mimo uszu.
Wyjaśnialiśmy wielokrotnie, że komentarz nie musi zawierać wskazówek. Może być jedynie wyrażeniem odczuć po przeczytaniu utworu.
Twoje "Pozdrawiam" jest zwykłą zmyłką i na dłuższą metę dość obraźliwe dla autora.
Dlatego chociażby, że na początku Twojego pobytu na Piętrze przyznałaś się w jednym z tematów, że gdy Ci się wiersz podoba, to piszesz: "Podoba mi się", a gdy się nie podoba, to zostawiasz jedynie: "Pozdrawiam".
Mam odszukać tę wypowiedź?
Myślę, że nadszedł czas, żebyś naprawdę zastanowiła się nad sobą.
Życzę powodzenia.