autor: skaranie boskie » 13 kwie 2012, 22:45
Myślę, że już dość tej nieciekawej dyskusji.
Wiersze pisane piórem Aldony są jakie są i każdy może je po swojemu ocenić.
Ja widzę w niej twórcę piszącego - odpowiednik rzeźbiarza marnującego drewno na postaci pokracznych świątków. Kiedyś nazywano ich twórcami ludowymi. Niestety, wraz z modą na kicz, przeminęła ich epoka. Dlatego skończmy spór o aldonową przyszłość literacką.
Aldona sama podejmie decyzję, czy zechce z nami pozostać i - zamiast się obrażać - zacznie zastanawiać się nad rzeczowością krytyki jej utworów, czy też pójdzie sobie do krainy wiecznej szczęśliwości, w której tzw. zawodowi poeci nadal będą wybierać jej utwory do przeróżnych antologii. Sama przecież stwierdziła, że jest dorosła.
A nawiasem mówiąc - utwory większości Piętraszków były drukowane w przeróżnych antologiach, a zapewne mało kto z nich uważa, że zamieszczana na portalu krytyka jest wobec nich nieuczciwa.
Dla ułatwienia podjęcia decyzji dopowiem Ci Aldono, że są wśród nas również ludzie, których twórczość spotkała się z zainteresowaniem wydawnictw i została opublikowana na zupełnie innych - tym razem komercyjnych - zasadach, w przeciwieństwie do większości portalowych antologii.
Od takich ludzi właśnie warto się uczyć.
Żeby zakończyć tę jałową dyskusję, postanowiłem zamknąć temat.
Kloszard to nie zawód...
To pasja, styl życia, realizacja marzeń z dzieciństwa.