EURO 2012

Nasz lokalny Hyde Park
ODPOWIEDZ
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Gloinnen
Administrator

EURO 2012

#1 Post autor: Gloinnen » 13 cze 2012, 18:02

Powstała propozycja, aby powstał temat poświęcony zbiorowemu amokowi pod tytułem "Euro 2012". Więc zakładam. Jeżeli macie ochotę, piszcie sobie tu co chcecie.

Na mnie działa odmóżdżająco gapienie się jak dwudziestu dwóch bałwanów lata za kawałkiem skóry po przystrzyżonej trawce. Jeszcze bardziej dziwi mnie to, jak wielka kasa stoi za całą tą szopką, jakby nie było na świecie bardziej rozsądnych celów i priorytetów. Pomijam już niezaprzeczalną prawdę, że całe przedsięwzięcie w ogólnym rachunku zysków i strat przyniesie raczej te ostatnie... A do tego jeszcze zastanawiam się, jak to możliwe, że dorośli, wydawałoby się - rozumni skądinąd ludzie - robią z siebie pośmiewisko, latając po mieście w kolorowych perukach, z gębami pomazanymi farbkami jak siuksowie przed bitwą, na wpół nadzy, wypełnieni po brzegi browcem i innymi napitkami "procentowymi". Szturmują stadami supermarkety, koczują na parkingach, stolica przeżywa istny najazd Hunów... Cały ten futbolowy folklor jest dla mnie... niezrozumiały.

Hehe. A największy absurd, to fakt, że wszystkie hasła związane z patriotyzmem, obśmiane jako idee polityczne, wyszydzone, uznane za przejaw katolandu, ciemnogrodu, szowinizmu i zaścianka, triumfują swoje dziewięćdziesiąt minut na stadionie i nagle okazuje się, że w pewnych okolicznościach nie są wiochą. Zwłaszcza, gdy można innym dokopać.

A teraz mnie zlinczujcie za niepoprawność polityczną...

:hang:
:bleu:

Glo.
Niechaj inny wiatr dzisiaj twe włosy rozwiewa
Niechaj na niebo inne twoje oczy patrzą
Niechaj inne twym stopom cień rzucają drzewa
Niechaj noc mnie pogodzi z jawą i rozpaczą

/B. Zadura

Awatar użytkownika
skaranie boskie
Administrator

Re: EURO 2012

#2 Post autor: skaranie boskie » 13 cze 2012, 21:44

Masz rację Glo. To szopka. W dodatku droga szopka.
Rzecz w tym, że wielu ta szopka rajcuje. Mnie też.
Jestem jak najbardziej za tym, żeby wszelkie tzw. zrywy patriotyczne znajdowały sobie miejsce na stadionach, zamiast na polach bitew.
Poza tym wielu (ja też) lubią popatrzeć na dobry footbol. Za stary już jestem na bieganie po strzyżonej trawie za kawałkiem skóry, zwłaszcza w bieliźnie osobistej (względy estetyczne), dlatego z przyjemnością patrzę jak robią to inni, zwłaszcza, gdy robią to na wysokim poziomie, przy okazji częstując mnie sporą dawką adrenaliny. Ale kobieta tego nie zrozumie... :jez: :jez: :jez:
Jak widzisz piłka nożna to taka gra, która właśnie na tym bieganiu polega. Co ciekawe, jak któryś już tę skórę dopadnie, to zamiast ją złapać, kopie ją i dalej za nią gonią. A w końcu wygrywają Niemcy.
Kloszard to nie zawód...
To pasja, styl życia, realizacja marzeń z dzieciństwa.

skaranieboskie@osme-pietro.pl

ovoc_ziemii
Kontakt:

#3 Post autor: ovoc_ziemii » 13 cze 2012, 22:14

Wczoraj oglądałam - emocje były. Kibicowałam wiernie przed TV. Szkoda, że Rosjanie strzelili gola, ale pocieszam się, że fartem, bo piłka odbiła się od głowy czerwonego i wpadła do bramki - przypadek i zero klasy.

Awatar użytkownika
411

#4 Post autor: 411 » 13 cze 2012, 23:31

skaranie boskie pisze:przyjemnością patrzę jak robią to inni, zwłaszcza, gdy robią to na wysokim poziomie, przy okazji częstując mnie sporą dawką adrenaliny. Ale kobieta tego nie zrozumie...
Ha! Ja kibicuje pelna geba! Do tego stopnia, ze jak pracuje i nie moge ogladac live - dobre ludki wysylaja mi smsy. Dzis w pracy (gdy bylo 2:0 dla Dojczlandii) przewedrowalam cala gigantyczna hale w szalenie twarzowym nakryciu glowy... pluszowym cylindrze z trzema pluszowymi pilkami na "wierchu" :D
Reakcje? Kapitalne!
Do cylindra mam tez inny rynsztunek, auto ma swoja "bizuterie" - gra i buczy, niech sie dzieje, bo o to chodzi.

Poza tym posiadam pelna rozpiske kto-z-kim-kiedy-o-której-i-gdzie. Sledze na bierzaco, licze punkty, próbuje dumac, ale generalnie patrze sercem. Dzis klócilam sie z pewnym panem z pracy, który twierdzil, ze przemoczymy (tzn Niemcy). I co? Na moje wyszlo!

Jeszcze jedno - zebyscie mnie nie zlinczowali. Calym sercem chce, by Polska wyszla z grupy. Niech dojda do cwierc i pólfinalów. Niech przypomna sobie i nam dawne swietne czasy. Euro nie wygraja, to wiedza wszyscy. Ale niech pólfinaly beda ich.

Skaranie, nie zakladaj wiec z góry, ze tylko mezczyzni sa w stanie doceni dobry fussball. Veto!
Niech wszyscy maja wielki Spaß z tego i niech nikt nie musi sie wstydzic za pseudokibiców i grzech zaniechania.
Zum Wohl!
:beer: :beer: :beer:
Nie będę cytować innych. Poczekam aż inni będą cytować mnie.

Awatar użytkownika
skaranie boskie
Administrator

#5 Post autor: skaranie boskie » 15 cze 2012, 23:26

No to Zum wohl, droga kibicko.
Za finał Niemcy Polska! :beer: :beer: :beer:
Kloszard to nie zawód...

Awatar użytkownika
skaranie boskie
Administrator

#6 Post autor: skaranie boskie » 16 cze 2012, 23:03

No i mamy koniec histerii pod tytułem Euro 2012.
Piłka nożna to gra zespołowa, w której wygrywają ci, którzy strzelają więcej bramek.
Nasza reprezentacja na tych mistrzostwach strzeliła ich najmniej. Jak zawsze od trzydziestu lat. Właśnie mam poważną dyskusję z fanami, którzy twierdzą, że nie jestem Polakiem, ponieważ nie wierzę w zwycięstwo. A niby jak mam w nie wierzyć, skoro mecz ostatniej szansy już za nami?
Nasza reprezentacja dostała się do mistrzostw Europy tzw. psim swędem, nie grając w eliminacjach, w których na pewno zostałaby wyeliminowana w przedbiegach. Polscy zawodnicy pokazali najgorszy futbol, jaki można było obejrzeć na tej imprezie. Byli beznadziejni od pierwszego meczu do ostatniego. To nic nowego. Od trzydziestu lat mamy to samo. Piękna gra i zero bramek. a skoro się ich nie strzela, nie może być mowy o wygrywaniu meczów. I, szczerze mówiąc, cieszę się, że lepsi pokazali naszym kopaczom piłki (celowo nie piszę piłkarzom, bo do takich im daleko), gdzie jest ich miejsce. Ciągłe liczenie bowiem na "jeszcze istniejącą szansę" zbrzydło mi już totalnie. Ja pamiętam polskich piłkarzy, którzy nie oglądali się na jeszcze istniejące możliwości punktowe, tylko - po prostu - wygrywali wszystkie mecze.
Dlatego dziś proponuję zamknąć ten wątek i podyskutować o wierszach.

I wypić na pohybel futbolowym nieudacznikom. :beer: :beer: :beer:
Kloszard to nie zawód...

Alek Osiński

#7 Post autor: Alek Osiński » 16 cze 2012, 23:18

skaranie boskie pisze:Piękna gra i zero bramek.
To jeszcze byłoby cacy, ale brzydka gra i zero bramek to dużo poniżej krytyki ;)
Panowie nie zarobili na suchą bułkę, a pana Smudę powinno się wynająć chińczykom
do fabryki gumowych piłeczek...
szkoda pieśni ;)

Arti

#8 Post autor: Arti » 18 cze 2012, 8:53

Myślę, że Smuda ma układy z menagerami...
Nie potrafię inaczej wytłumaczyć wystawiania piłkarzy bez formy (Obraniak, Polański, Boenisz, Murawski).
to samo dotyczy powoływania choćby Brożka, czy Glika.
Mecz przegraliśmy bo trenerowi zabrakło jaj
grając o wszystko powinniśmy zagrać przynajmniej 4-4-2

Dlaczego Wolski nie grał ani minuty? dlaczego nie zaczęliśmy z Mierzejewskim w składzie
który jest o klasę lepszy od Obraniaka? dlaczego nie grał Rybus?... niestety Smuda zjebał nam mistrzostwa
co gorsze na jego miejsce prawdopodobnie zostanie wybrany Skorża, co skończy się brzydką grą
i odpadnięciu naszych w eliminacjach do MŚ w Brazylii.

Uważam, że należy natychmiast zwolnić Latę który z Franiem doprowadzili do tego strasznego syfu.
Mam nadzieję, że w końcu nastąpi nalot na PZPN i wyjdą na jaw wszystkie machlojki w których obaj uczestniczyli.
To jedyne wyjście - nawet jeśli odbędzie się to kosztem kilkuletniej przerwy od gry polskich drużyn w europejskich pucharach.

Ps. jeszcze jedno rozumiem, że w reprezentacji znajdują się ludzie związani z obserwacją polskich zawodników
na świecie
dlaczego nie powołano choćby Radka Majewskiego grającego od kilku lat w Nothingam (będącego tam ulubieńcem kibiców)?
czyżby Smudzie był nie na rękę? szkoda gadać.

http://www.youtube.com/watch?v=VZfAfYAgdFs

ovoc_ziemii
Kontakt:

#9 Post autor: ovoc_ziemii » 18 cze 2012, 23:42

Gucio!
Gra była świetna, jeśli chodzi o Polskę - Czechy! Dużo akcji, zabrakło szczęścia. Jestem dumna, że tak się starali. Pokazali dużo w porównaniu z meczem Polska - Rosja.

Arti

#10 Post autor: Arti » 25 cze 2012, 21:35

świetnie to grali w pierwszej połowie z Grecją
z Czechami - żenada

ODPOWIEDZ

Wróć do „WSZYSTKIE CHWYTY DOZWOLONE”