Kolejne części umieszczaj jako kolejne tematy. Czyli część druga w osobnym temacie, jako nowy tekst. W tytule napisz oczywiście, że to druga część "Ciężkiego żywota". Wtedy więcej ludzi tragi na opowiadanie i je przeczyta. Kiedy dajesz kolejne części w tym samym temacie, nie każdy zagląda, bo myśli, że twój kolejny post jest komentarzem do pierwszego opowiadania.
Więc nawet teraz możesz jeszcze tą część umieścić "na nowo", jako nowy temat. To naprawdę ci pomoże w większym odbiorze przez czytelników.
Co do samego opowiadania, dbaj bardziej o interpunkcję. Moim zdaniem, za dużo też wykrzykników w dialogach. Czytelnik ma wrażenie, że osoby cały czas do siebie wrzeszczą, a nie rozmawiają.
Prześledź raz jeszcze tekst. Uzupełnij interpunkcję, tak, aby było jak najschludniej, oraz zwróć uwagę na drobne literówki.
Powinienem wyszczególnić ci konkretne fragmenty do poprawy, ale wybacz - niestety nie ma teraz czasu, nie wiem jak długo tu posiedzę, zanim dzieci się obudzą.
Poza tym, moim zdaniem, opowiadanie jest całkiem dobre, trzyma poziom. Bylebyś tylko wciąż dozował napięcie. Więc pasuje jakiś zwrot akcji, coś, co zaskoczy. Byle nie "ożenił się z nią, mieli gromadkę dzieci i żyli długo i szczęśliwie"

Nie wiem, daj im jakiegoś raka, tyfusa, podejrzenie gwałtu na premierze, czy coś

Żartuję.
Trzymaj napięcie, twórz niedopowiedzenia i tajemnice, żeby cały czas czytelnik miał wrażenie, że jak zaraz go coś zaskoczy, to spadnie z krzesła.
Bylebyś nie przesadził.
W każdym razie, na razie bardzo dobrze ci idzie. Mnie to wciąga.
Tylko pamiętaj. Nowe opowiadanie - nowy temat. Więcej osób przeczyta.