Nie chcę!

Moderatorzy: eka, Leon Gutner

ODPOWIEDZ
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Gloinnen
Administrator

Re: Nie chcę!

#71 Post autor: Gloinnen » 20 gru 2012, 22:40

jaa83 pisze:Czasem ma wrażenie, że uczestnicy tej mojej terapii są o wiele bardziej inteligentni od ludzi piszących na tym "Forum"
Decydując się na publikację wierszy na jakimkolwiek forum dyskusyjnym, powinnaś liczyć się z tym, że zostaną one zgodnie z odczuciami czytelników, a nie z tym, co sama uważasz o swojej twórczości.
jaa83 pisze:Nie róbcie mi "na złość", bo potrafię nieźle przyłożyć, jak mnie ktoś zdenerwuje, to jestem bezpardonowa
Jeżeli złamiesz regulamin forum, sięgniemy po zawarte w nim środki dyscyplinarne, więc proszę o powstrzymanie się od testowania cierpliwości administracji i obrażania użytkowników

Gloinnen.
Niechaj inny wiatr dzisiaj twe włosy rozwiewa
Niechaj na niebo inne twoje oczy patrzą
Niechaj inne twym stopom cień rzucają drzewa
Niechaj noc mnie pogodzi z jawą i rozpaczą

/B. Zadura

MarkTom

#72 Post autor: MarkTom » 21 gru 2012, 2:24

jaa83 pisze:Czasem ma wrażenie, że uczestnicy tej mojej terapii są o wiele bardziej inteligentni od ludzi piszących na tym "Forum"
jaa83 pisze: Nie róbcie mi "na złość", bo potrafię nieźle przyłożyć, jak mnie ktoś zdenerwuje, to jestem bezpardonowa
To nie ring,lecz portal literacki!
Kulturę psy zjadły ? :down:

chciała dostać z lauru wieniec
by złocisty nosić czepiec
a tu klops i wielki pech
utraciła smak i węch
wszystkich w koło obraziła
w końcu bana zobaczyła
teraz pisze sobie skrycie
ale tylko w swym zeszycie
Człowiek jest wielki, nie przez to co ma,
lecz przez to kim jest, nie przez to co posiada,
lecz przez to czym dzieli się z innymi!

Awatar użytkownika
coobus

#73 Post autor: coobus » 21 gru 2012, 10:55

Zajrzałem po dłuższej przerwie, zwabiony ilością stron komentarzy. Jestem zniesmaczony. Dziewczyna zamieściła wiersz, nie lepszy i nie gorszy od wielu innych.
Pobłądziliśmy. Czytam komentarze i potykam się o agresję. Zaglądam z niedowierzaniem na górę, tam nic się nie zmieniło: przyjazny portal literacki.
Pobłądziliśmy... :(
Zaglądam w tytuł, powtarzam głośno: NIE CHCĘ !!!
” Intuicyjny umysł jest świętym darem, a racjonalny umysł - jego wiernym sługą." - Albert Einstein

Awatar użytkownika
Gloinnen
Administrator

#74 Post autor: Gloinnen » 21 gru 2012, 11:34

Myślę, że racja i prawda leżą gdzieś pośrodku.
Wiersz, jak wiersz. Każdy ma prawo go ocenić według takich kryteriów, jakie uzna w swoim mniemaniu za słuszne.

Autor ma również prawo do merytorycznej obrony tekstu. Wydaje mi się jednak, że nasza koleżanka lekko przesadziła, oskarżając nas o brak wrażliwości i nazywając ludźmi ograniczonymi, Przeczytałam jeszcze raz wątek, dopatrzyłam się w naszych komentarzach jedynie krytyki samego utworu. Sugerowaliśmy też przemyślenie uwag odnośnie pracy nad warsztatem. Nie my rozpoczęliśmy wycieczki w stronę użytkowników i komentarze ad personam.

A stąd powstał potężny i mało sympatyczny off top i zostało napisane wiele niepotrzebnych rzeczy.

Mogę tylko powiedzieć, że jest mi przykro z powodu, że tak się stało.

Glo.
Niechaj inny wiatr dzisiaj twe włosy rozwiewa
Niechaj na niebo inne twoje oczy patrzą
Niechaj inne twym stopom cień rzucają drzewa
Niechaj noc mnie pogodzi z jawą i rozpaczą

/B. Zadura

Awatar użytkownika
coobus

#75 Post autor: coobus » 21 gru 2012, 12:22

"Zostanie po mnie pył,
zniknę w mroku.
I wszyscy będą mieli wreszcie spokój .
"

Są i tacy, żeby ująć w jednym słowie, zagubieni... Coobus ma dobrze, życie rodzinne i spełnione, brak problemów, ale wokół nas miliony, każdy inny. Są i tacy...
Nie szukam tu winnych, agresja to taki samonapędzający się mechanizm. Krok po kroczku, kumuluje sie z każdym słowem, z każdą kolejną odpowiedzią. Z obu stron. A mogło być tak pięknie. Po prostu pobłądziliśmy. Wiersza nie chwaliłem, nie jest idealny. Szkoda, że pobłądziliśmy. Za 3 dni jest taki wieczór, kiedy nawet i zwierzęta... Liczę na wpisy, w ten właśnie wieczór. Daje nam wszystkim jakąś szansę. :kwiat:
” Intuicyjny umysł jest świętym darem, a racjonalny umysł - jego wiernym sługą." - Albert Einstein

MarkTom

#76 Post autor: MarkTom » 21 gru 2012, 12:26

Gloinnen pisze:Autor ma również prawo do merytorycznej obrony tekstu.
Zdecydowanie ma prawo. Samouwielbienie, agresja to chybione oręże.U niektórych homo sapiens niezwykle trudno o samokrytycyzm.Nie zliczę kubełków wody wylanych do dziś jestem mokry.Nie obrażam jednak innych.

Marek
coobus pisze:Pobłądziliśmy.
Pewnie tak. Mam wrażenie iż na zasadzie prowokacji ze strony autorki.Coob dostałem tu tak po uszach za styl i w pewnym sensie niechlujstwo, że teraz to jeszcze czuję.Cóż próbuje pisać,bo to lubię. Z lepszym czy gorszym skutkiem.Chcę! doskonalić swój warsztat.Daleki jestem od tego by powiedzieć jesteście ograniczeni.

Marek
Ostatnio zmieniony 21 gru 2012, 12:51 przez MarkTom, łącznie zmieniany 1 raz.

Alek Osiński

#77 Post autor: Alek Osiński » 21 gru 2012, 12:43

coobus pisze: Zaglądam z niedowierzaniem na górę, tam nic się nie zmieniło: przyjazny portal literacki.
To, że portal ma ambicje byc przyjaznym, nie znaczy wcale, że tacy są użytkownicy.
Swoją drogą nie wiem jakby można ich dobierac pod kątem 'poziomu przyjazności",
czyżby przeprowadzac jakiś test psychologiczny przed rejestracją;)

To hasło (bardziej raczej symbol ideału) ma chyba jedynie podkreślac "sposób" i dawac jakaś wskazówkę,
którą warto wziąc pod uwagę, przy zabieraniu się do komentowania,
bo co innego krytyka tekstu, a co innego - zlośliwośc; to pierwsze - jest przecież
oczywiste, jeśli zakładamy, że szczerośc jest istotnym składnikiem "coś tam wartych"
kontaktów międzyludzkich, natomiast niektórzy lubią pokazac swój ostry "błyskotliwy
języczek" i tu pojawia się problem mniej, czy bardziej "błyskotliwych" retorsji.

Jeśli opanowalibyśmy trochę tę swoją skłonnośc do "docinania" wszystko
pewnie stałoby się dużo bardziej przyjazne...to tak przy okazji świąt;)

:vino:

MarkTom

#78 Post autor: MarkTom » 21 gru 2012, 13:01

Koniec świata się nie dokonał.Niech będzie koniec tematu proszę Glo zamknij "kłódkę" to chyba najlepsze rozwiązanie :myśli: Będzie może przynajmniej cichy.

z poważaniem Marek

e_14scie

#79 Post autor: e_14scie » 21 gru 2012, 13:02

Nie widzę tu specjalnej agresji Coob, natomiast widzę absolutny brak zgody na wszelką krytykę i odmienne zdanie. Nie zastanawia Cię, skąd i czemu taka, nie inna reakcja większości?

Tymczasem grzecznie sobie poczekam, aż autorka mi "nieźle przyłoży". Nawiasem nie jest to metoda, by skłonić do niezasłużonego aplauzu.
W każdym razie w jednym jestem zgodna, przestało mnie to bawić.
A święta? Nie bądźmy hipokrytami, bo osobiście nie widzę powodu, by udawać nieszczerą sympatię, gdzie jej nie czuję lub chwalić coś, co nie zasługuje na to, tylko z racji wspomnianych. Zebrałaby się spora gromadka osób, które najchętniej bym ugryzła nawet w sama wigilię i pewnie vice versa.
Może to cecha charakterologiczna wrodzona, może nabyta za przyczyną podobnych zjawisk i kopniaków w cztery, ale nie akceptuję obłudy i udawania, bo...
Każdy świt jest prowokacją do nowych nadziei. Skreślić świty!

Stanisław Jerzy Lec

iskierka

#80 Post autor: iskierka » 21 gru 2012, 13:03

MarkTom pisze:Koniec świata się nie dokonał.Niech
Popieram

ODPOWIEDZ

Wróć do „TRADYCYJNE FORMY RYMOWANE”