ja nikogo nie mam zamiaru pouczać.Gloinnen pisze:Mnie nie musisz pouczać.
zwłaszcza administratorów.
wiem, że jesteś na mnie obrażona
ale przecież nic nie zrobiłam.
nie złamałam tym regulaminu

Przepraszam cię za tamto, Glo
Sprawdzam nazwę działu... A więc zapewne "utwór poetycki", "wiersz biały" lub "wolny"... Innej opcji nie ma. Chociaż... biez poł litra nie rozbieriosz...e_14scie pisze:co to jest?
To zapis pełnej ewolucji emocjonalnej tej jednej chwili, którą wszyscy chcą w czasie i dla siebie zatrzymać, zapamiętać zapisując lub fotografujące_14scie pisze:co to jest?
Jest etap II, ekstremum emocjiiskierka pisze:Smugą włosów
pieścisz
a potem III:iskierka pisze:nagie ciało
liżąc najczulszy
punkt
i opadanie emocjiiskierka pisze:opadam z sił
zastanowienie a nawet pewien wstyd, zażenowanie.iskierka pisze:milczę
Myślę, że forma artystyczna jest za uboga, jak na takie przeżycie. Mi brak w wierszu odniesienia się do zdarzenia, milczenie, to za mało. Brak jakiegokolwiek zaskoczenia, postawy jakby obserwatora z boku, choć go pewnie nie było. Jednak pisząc coś dla innych trzeba dokładać starań, aby przekaz sam w sobie był niebanalny, w tej materii powinien być zachwycający. Istnieje i ciemna strona duszy człowieka, wiele utworów wiąże seks i zbrodnię. Zatem taki przekaz może przekazywać poniżenie a nie uniesienie. Może tak napisać, aby pozostała jakaś tajemnica. Tu, owszem istnieje tajemnica, polega na tym, że użyłaś dwunastu słów. I opisałaś pewne zdarzenie, my nadal nic nie wiemy, co z tego wynika. Czy jest jakaś nauka dla nas, oprócz wiedzy: tak, zdarzyło się. A przecież to jest tylko jakiś epizod. Weź, jako przykład film, który pokazuje taką "scenę". Co byś powiedziała po seansie filmowym za 20 złotych. Najpierw pół godziny reklam, potem napisy: tytuł, reżyseria, może jakaś muzyka. Potem ta scena. I znowu napisy, lista aktorów, i pożegnanie: do zobaczenia w naszym kinie. A na koniec wychodzi ktoś i mówi, że film nie powinien być właściwie wyświetlany, znalazł się przez głupi przypadek. Pomyślałbym, że zostałem oszukany na 20 złotych. I tu jestem.iskierka pisze:Ten wiersz nie powinien tu się znaleźć. znalazł się przez głupi przypadek, ale jak już jest.
"Chciałam" określa czas przeszły.iskierka pisze:nie ukrywam, że chciałam go jeszcze dopracować