Szynka zdrożała, ale szyny potaniały.lczerwosz pisze:Glo napisz coś pozytywnego, afirmatywnego. Jak kiedyś w Dzienniku Telewizyjnym.
Mainstream
- Gloinnen
- Administrator
Re: Mainstream
Niechaj inny wiatr dzisiaj twe włosy rozwiewa
Niechaj na niebo inne twoje oczy patrzą
Niechaj inne twym stopom cień rzucają drzewa
Niechaj noc mnie pogodzi z jawą i rozpaczą
/B. Zadura
Niechaj inne twym stopom cień rzucają drzewa
Niechaj noc mnie pogodzi z jawą i rozpaczą
/B. Zadura
Ech, Glo! Jesteś mloda, waleczna. Tak trzeba. Ja powoli powlekam się folią i nie odkurzam telewizora. W gruncie rzeczy chyba jednak czujemy podobnie. Nigdy nie podpisywałam się pod twierdzeniem, że nie wolno dawać pieniędzy proszącym, bo kupią za to alkohol, narkotyki. Skąd mogę to wiedzieć? Obchodzą mnie najprostsze relacje - ktoś prosi, ja daję.
Jaki ma to związek z Twoim wierszem? Najgorsze zło można przykryć ustawą. Tak naprawdę liczy się tylko czucie.

Jaki ma to związek z Twoim wierszem? Najgorsze zło można przykryć ustawą. Tak naprawdę liczy się tylko czucie.

no patrz...a tu ani szynki, ani szyn. I znow strzelaja, nie ma czym karmic kotow, przestoje w bankach, poruszac sie mozna tylko w najblizszej okolicy bo na drogach panosza sie uzbrojone bandy. A slonce ma to w doopie i wstaje rano do zycia jak gdyby nigdy nic. I oswietla rowno mrowki i wielblady. Zanim ktos nie rozdepcze mrowki i nie zarznie wielblada.
-
FajneGloinnen pisze:Szynka zdrożała, ale szyny potaniały.

Kiedyś z takich aluzyjnych przeciwieństw ułożyłem wierszyk nawiązujący budową do kwadratów magicznych,
których autorstwo przypisywano samem Diabłu:
- nie udana
wy cieczka
do Rzymu
- nie udana
Dodano -- 12 lut 2013, 18:11 --
Zawsze była przyjemna dla niektórych. Choć też chodzili porządnie ubrani, jak sam król http://bit.ly/YaaM3LGloinnen pisze:Brudna robota stała się w zasadzie przyjemna
Filip V rozkazał na przykład skonstruować pianino, do którego wkładano koty i kiedy naciskał klawisze,
ostre noże wbijały się w ich ciałka. Kocia muzyka sprawiała mu podobno niesłychaną przyjemność.
Oczywiście, na kotach nie kończyła się jego niczym nie skrępowana (jak to u króla) fantazja.
Interesujący wiersz

- lczerwosz
- Administrator
Aleś...Gloinnen pisze:Szynka zdrożała, ale szyny potaniały.
A Twoje milczenie. Dałaś sobie bana, rozumiem.