ciężkie niebo

Moderatorzy: eka, Leon Gutner

Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
coobus

Re: ciężkie niebo

#11 Post autor: coobus » 24 lis 2013, 21:45

Anastazja
Skąd się biorą, tacy jak ja? To długa historia. Tatuś kochał mamusię, potem ja przyszedłem na świat, tatuś przestał kochać mamusię, już go nie widywałem, przygarnęło i wychowało mnie podwórko... życie jak widzisz.
Wybaczysz ten ciężki humor? Bo już tak na poważnie, ja chętnie zaglądam w Twoje wiersze, mniej wypełnione słowami, ale dojrzałe i pełne w środku. Gdzieś to nasze wyczucie i kult słowa się przenika. Twoja wrażliwość na pewno nie jest mniejsza, wręcz przeciwnie.
Za miłe słowa dziękuję, i za to, jak mnie odbierasz. :)
” Intuicyjny umysł jest świętym darem, a racjonalny umysł - jego wiernym sługą." - Albert Einstein

Awatar użytkownika
anastazja

#12 Post autor: anastazja » 03 gru 2013, 21:38

Cobusku, ja jestem nadwrażliwa, jest mi z tym w życiu źle. Widzę i słyszę to, czego inni nie zauważają i nie chcą. Obezwładnia mnie krzywda, ból, niesprawiedliwość, wszystko, co w tyk k......im świecie jest.

Serdeczności.
A ludzie tłoczą się wokół poety i mówią mu: zaśpiewaj znowu, a to znaczy: niech nowe cierpienia umęczą twą duszę."
(S. Kierkegaard, "Albo,albo"

Awatar użytkownika
coobus

#13 Post autor: coobus » 05 gru 2013, 0:02

anastazja pisze:Obezwładnia mnie krzywda, ból, niesprawiedliwość, wszystko, co w tyk k......im świecie jest.
To właśnie jest widoczne w Twoich wierszach, czasem nawet krzyczy. Już to dostrzegłem. I nie tylko ja napomykam o Twojej wrażliwości. Piszesz, że jest Ci z tym źle. :myśli: Może to racja, może łatwiej żyć z ograniczoną wrażliwością. Ale Ty żyjesz pełniej, niż wiele innych osób.
” Intuicyjny umysł jest świętym darem, a racjonalny umysł - jego wiernym sługą." - Albert Einstein

ODPOWIEDZ

Wróć do „TRADYCYJNE FORMY RYMOWANE”