Buziaczki

Moderatorzy: skaranie boskie, Gorgiasz
#12 Post autor: Ewa Włodek » 30 gru 2013, 19:37
Ewa Włodek
#14 Post autor: iTuiTam » 02 lut 2014, 19:29
W niewielu stanach USA zwykły obywatel (nie policjant) może otwarcie nosić broń.Nie ma tylko żadnej broni, choćby nędznego colta
iTuiTam
#15 Post autor: 411 » 03 lut 2014, 14:44
Nie, odpowiedzi nie ma w tekscie. Nie jest to takze zaden stan z tych Zjednoczonych Ameryki.iTuiTam pisze:I pytanie, w jakim stanie rozgrywa się akcja? Może odpowiedź na nie jest gdzieś w tekście, a ja nie zauważyłam.
juz za chwilke.iTuiTam pisze: co dalej?
411
#16 Post autor: iTuiTam » 04 lut 2014, 20:11
OK, spojrzałam411 pisze:Dzieki, Ewciu, za wielbladki - niesforne to takie... Ale juz z powrotem w zagrodzie.
Nie, odpowiedzi nie ma w tekscie. Nie jest to takze zaden stan z tych Zjednoczonych Ameryki.iTuiTam pisze:I pytanie, w jakim stanie rozgrywa się akcja? Może odpowiedź na nie jest gdzieś w tekście, a ja nie zauważyłam.
Jedyne co moge podszeptac, to... spójrz nieco wyzej na mape.
Dziekuje za poczytanie i uwagi.
Ajuz za chwilke.iTuiTam pisze: co dalej?
J.
iTuiTam
#17 Post autor: 411 » 04 lut 2014, 22:11
Ja sie wcale tak strasznie nie upieram, by to byla typowa Kanada. Po prostu Stany mnie nie interesuja, Europa tez niekoniecznie, a te akurat tereny sa jakies takie tajemnicze i pociagajace. Dla mnie.iTuiTam pisze:Jeśli jest to Kanada, to muszę przyznać, że nigdy bym nie zgadła, bo tam raczej nie bywa bardzo gorąco (w porównaniu...).
411
#18 Post autor: iTuiTam » 04 lut 2014, 23:29
Józefino Zielona, ja po prostu się zastanawiałam, gdzie toczy się akcja Jakima. Po prostu byłam ciekawa. Myślałam, że piszesz o miejscach, w jakich bywałaś. Umieściłam swoje czytanie, albo chciałam umieścić w jakimś konkretnym miejscu no i wtedy się zrobił klops a raczej klopsik.411 pisze:Lo matko i córko...
Wybacz. Oczywiscie, ze nie Ewciu!
![]()
Ja sie wcale tak strasznie nie upieram, by to byla typowa Kanada. Po prostu Stany mnie nie interesuja, Europa tez niekoniecznie, a te akurat tereny sa jakies takie tajemnicze i pociagajace. Dla mnie.iTuiTam pisze:Jeśli jest to Kanada, to muszę przyznać, że nigdy bym nie zgadła, bo tam raczej nie bywa bardzo gorąco (w porównaniu...).
Od razu wyjasniam: gdzies akcje umiescic musialam, padlo na powiedzmy-ze-Kanade.
Ale jesli mam sie trzymac tak scisle polozenia, warunków geograficznych i atmosferycznych, o prawie karnym nie wspominajac, to bede musiala zweryfikowac te mysl.
Mnie to generalnie jedno, bo opowiesc nie jest wpisana w sztywne ramy, ale skoro czytelników mam tak spostrzegawczych i wymagajacych...
Klaniam sie,
J.
![]()
iTuiTam
#19 Post autor: 411 » 05 lut 2014, 13:31
Oj tak, mam wiecej w tej chwili zebranych potrzebnych mi materialów, niz napisanych rozdzialów, choc wlasciwie miejsce akcji jest pieciorzedne (albo i dalej). Jednak bardzo nie lubie nie wiedziec o czym pisze, przynajmniej w grubym zarysie.iTuiTam pisze:Ja popełniłam kiedyś akcję w Japonii, której do dzisiaj nie udało mi się zobaczyć na żywo. A ile się przy pisaniu naczytałam, naszukałam, nagooglałam, narozmawiałam - to moje.
To nie jest tak, ze mnie wcale nie interesuja. Moze spróbuje to powiedziec inaczej: nie zamierzam odwiedzac Paryza, Londynu, czy Sydney, ale norweskie fiordy, lawendowe pola i zamki na Tamizie - o tak. Nie lubie tloku i spoconej masy, ludzie mnie mecza na dluzsza mete. I, uwazam, nie wszystko na tym swiecie trzeba zobaczyc, zwiedzic, dotknac czy posmakowac...iTuiTam pisze:Trochę szkoda, że nie interesują Cię Stany, bo mogą, och jak mogą, całe życie, a i tak za krótko. Ale to przecież tylko jeden kawałek Ziemi.
411
#20 Post autor: iTuiTam » 05 lut 2014, 17:25
Nie straciłaś, no też, wymyśliłaś.411 pisze:...
Mam nadzieje, ze nie stracilam w Tobie czytelniczki.
iTuiTam