Zuzanna i ja
Re: Zuzanna i ja
Dziękuję Marta, nie wiem czy bardziej ona jest moja, czy ja - jej. W gruncie rzeczy jesteśmy jak kwiaty zanurzone w miłości, i rozkwitamy nią. Dzięki:-)
- coobus
Myślę, że wstępowałaś do tej rzeki, nie zapominasz. Ładne poetyckie słowa. I klimat
Zasłużyłaś na
Zasłużyłaś na

” Intuicyjny umysł jest świętym darem, a racjonalny umysł - jego wiernym sługą." - Albert Einstein
- lczerwosz
- Administrator
No już się poprawiam.ania pisze:Elczerwoszu roztomiły, jak Cię palnę. Ja o niebie, Ty o glebie, ech...
No więc wróciłem do tej dyskusji dla tego jednego zdania jeszcze. Myślałem, czy to prawda, że stajemy się inni. Tyle razy wyobrażałem sobie, jak bardzo bym chciał jeszcze raz powtórzyć czy dzień, czy noc. Zachowując całą wiedzę, pamięć. No, ale już wszystko jasne. Się nie da.ayalen pisze:Tylko czasami żal, że nie można wejść dwa razy do tej samej rzeki, i nawet nie o to chodzi, że rzeka jest inna - już inni my zanurzamy się w niej
I dodatkowe pytanie, co takiego się stało, że miałbym wejść ponownie, bo przecież aby wejść, trzeba było wyjść z rzeki. A jak to wyjście się odbyło, dobrowolnie, bezboleśnie.
Czy to narkotyk, że bez względu na koszty i ból? Może dlatego ja o glebie.
Leszku, zajrzyj do prozy poetyckiej, tam jest odpowiedz. Czy raczej proba odpowiedzi? Czasami trzeba uciec z tych jednych rak, i trzeba poznac dotyk wszystkiego co nimi nie jest, aby wiedziec ze te jedne sa jedynym czego sie chce. Inna sprawa ze ta bezcenna wiedza, staje sie bezwartosciowa gdy tych dloni juz nie ma. I zostaje zal.
- lczerwosz
- Administrator
No właśnie. Tu nawet Czarny Książę nawet nie pomoże, jeśli we własnej sprawie nic nie umiał zdziałać. Zresztą wiesz, bo czytałaś.ayalen pisze:gdy tych dłoni już nie ma. I zostaje żal
A moze poddal sie przedwczesnie? Na przyklad zwatpieniu?
Ksiaze Jednej Nocy:-). Reszta jest niewazna.
Ksiaze Jednej Nocy:-). Reszta jest niewazna.
- lczerwosz
- Administrator